Maken we snel een eedafspraak?

Het afleggen van een eed of een belofte associëren we vooral met artsen en accountants. Echter: vanwege de ‘Wet normalisering rechtspositie ambtenaren’ is een eed of belofte vanaf volgend jaar ook verplicht voor een ruim aantal overheidsinstanties.

Maar hoe komt een belofte of eed tot stand? Hoe zorg je voor een verhaal waar mensen niet alleen uit verplichting, maar juist uit overtuiging ‘ja’ tegen zeggen? En … op welk moment en op welke manier leggen medewerkers deze eed of belofte af?

Bij Sabel Communicatie beschouwen we een bedrijfseed of -belofte als een krachtige kans voor verbinding. Op basis van onze ruime ervaring met storytelling en storytelling-processen helpen we organisaties om tot een inspirerende eed of belofte te komen.

De basis hiervoor halen we op uit de organisatie zelf. Dat zorgt voor herkenning en draagvlak. Ook denken we graag mee over de vertaalslag van de eed naar aansprekende middelen en zorgen we voor een ceremonie waarin de eed kan worden afgelegd.

Zo maken we gezamenlijk van een verplichting een kans. We zijn er bovendien van overtuigd dat een belofte ook werkt voor organisaties die hiertoe niet verplicht zijn.

Meer weten of samen aan de slag? Wij maken graag een eedafspraak met je.

Heb je een vraag?
Stuur ons nu een bericht!
Colofon Contact