Maquette en website voor Cirkellab

Een duurzame maquette en een website die tot de verbeelding spreekt.

De wens: duurzame communicatie rond een duurzaam project
In 2016 sprak de regering de ambitie uit om de economie in 2050 volledig circulair te hebben ingericht. De afgelopen twee jaar werkten 9 steden, 3 ministeries en 3 kennispartners in de City Deal Circulaire stad aan projecten die bijdragen aan die doelstelling. Elke stad koos 2 projecten uit die een podium verdienden op de Innovation Expo van 4 oktober 2018. Hoe kunnen we deze projecten uitlichten? Met die vraag klopte Cirkellab in het voorjaar van 2018 bij ons aan.

Het idee: een verbindende maquette, een verhalende site
Om de samenwerking van de partners in de City Deal te benadrukken, illustreerden onze vormgevers één plattegrond waarop ze de landelijke projecten samenbrachten. Elk project werkten ze driedimensionaal uit in duurzaam wafelkarton. De 3D-figuren overhandigden we aan de contactpersonen van de deelnemende steden, zodat zij hun project tijdens de Innovatie Expo zelf op de plattegrond konden zetten. Dat leverde niet alleen een beeldende maquette, maar ook trotse gezichten op.

Cirkellab maquette

De plattegrond lieten we terugkeren in een website met informatie over de circulaire projecten. De mouseover(-techniek) in de plattegrond zorgt voor een overzichtelijke en speelse presentatie.

Het resultaat: een verrassende presentatievorm
We hielpen Cirkellab om met een frisse blik naar presentatievormen te kijken. Dat leverde een verrassend eindproduct op. Opdrachtgever Jan-Willem Kanters blikt terug: ‘Ik kwam binnen bij Sabel met een bepaald idee in mijn hoofd. Toen ik naar buiten liep, ging ik met een heel ander idee weg. Een idee dat me veel blijer maakte.’

Ook hulp nodig bij de visualisatie van je project? Bel Michel!

Heb je een vraag?
Stuur ons nu een bericht!
Colofon Contact