Rijkswaterstaat Jaarbericht 2017

Een jaaroverzicht dat leest als een spannend jongensboek.

De wens: een verhalend jaarbericht
Rijkswaterstaat wilde het jaarbericht tot leven brengen met storytelling in tekst, vorm en beeld. Want voor veel burgers worden deze politieke en maatschappelijke vraagstukken pas écht interessant als duidelijk wordt wat de invloed ervan is op hun dagelijkse leven.

Het idee: sfeervolle en trotse verhalen
Wij lieten trotse medewerkers van Rijkswaterstaat aan het woord over hun ambt. En we vatten de ervaringen van burgers die het werk van dichtbij meemaakten in zinnenprikkelende verhalen. Met sprekende portretten en timelapses gaven we lezers het gevoel dat ze erbij waren.

Zo neemt een geboren en getogen inwoner van het Limburgse dorpje Itteren lezers mee terug naar de angstaanjagende overstromingen van de Maas in 1993 en 1995. ‘Een kolkende rivier van anderhalve meter hoog raasde door de straten.’ En laat hij weten dat hij zich nu volkomen veilig voelt dankzij het inmiddels afgeronde programma Maaswerken.

Een crisismanager vertelt in geuren en kleuren over een grote oefening voor een olieramp in het kwetsbare Waddengebied. Met stro, houtsnippers en kleurstof. ‘Door de storm spoelt de ‘olie’ al snel meters ver over het strand.’

Het resultaat: een jaarbericht dat leest als een boek
Corina Venema, communicatieadviseur Rijkswaterstaat: ‘Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking en het resultaat. Het is een mooi jaarbericht geworden met pakkende verhalen!’

Ook een jaarverslag dat je bij de kladden grijpt? Bel Manon.

Heb je een vraag?
Stuur ons nu een bericht!
Colofon Contact