Usability tests

Usability tests

Ontdek de knelpunten in het gebruik van je site

Hoe goed werkt je website, app of intranet? Een usability test geeft hier antwoord op. Zo krijg je inzicht in kwaliteit en knelpunten van je digitale middel. Onze onderzoekers brengen niet alleen de problemen in kaart, maar geven ook concreet advies. Zodat je direct aan de slag kunt met het verbeteren van je middelen.

De eindgebruiker bepaalt het succes

The proof of the pudding is in the eating: een usability test is dé manier om de gebruiksvriendelijkheid van je site te testen. Tijdens de usability test, vragen we je klanten of medewerkers enkele taken uit te voeren. Bij voorkeur één van de toptaken. We vragen ze hardop te denken, zodat hun gedachtengang duidelijker wordt. We registreren vervolgens alle problemen die zij tegenkomen in het uitvoeren van de taken.

Concrete verbeterpunten en suggesties

De resultaten van de tests verwerken we in een rapport. We stippen daarin niet alleen de problemen aan, maar reiken zoveel mogelijk oplossingsrichtingen aan. Want het probleem achterhalen is leuk, weten wat je moet verbeteren, is beter. De oplossingen voorzien we van schetsen en visualisaties, zodat je direct een beeld hebt.

Testen tijdens de ontwerpfase

Usability tests voeren we niet alleen uit op bestaande sites en intranetten. Ook tijdens het ontwerpen van een nieuw digitaal middel, zetten we usability tests in. Dit kan een uitgewerkt design zijn, maar ook eenvoudige schetsen op papier. Zo betrekken we je ook tijdens het ontwerpen.

 

Neem contact op met José

Meer weten over usabilitytesting?

Neem contact op met José