Leergang Communicatie

Leergang communicatie voor corporaties

Communicatieadviseurs bij woningcorporaties zien de omgeving veranderen. Dat betekent dat er kansen liggen. Kansen om meer strategisch te gaan werken om tot een andere invulling van de rol als communicatieprofessional te komen binnen de eigen woningcorporatie. Communicatieadviseurs kunnen vanuit hun rol mede bijdragen aan reputatieverbetering van hun corporatie. Dit alles betekent dat adviseurs hun huidige kwaliteiten en vaardigheden moeten uitbreiden met aanvullende (nieuwe) competenties.

Deze leergang voor communicatieadviseurs bij woningcorporaties biedt een uitstekend platform om kennis te vergaren en uit te wisselen met communicatieadviseurs van collega-corporaties. De bijdrage van gastdocenten van toonaangevende woningcorporaties, professionals uit de volkshuisvesting en daarbuiten, maakt deze leergang extra aantrekkelijk.

In februari 2017 start de 6e leergang Communicatie voor communicatieadviseurs bij Woningcorporaties. De leergang is een zeer gevarieerde opleiding op beroepsniveau B/C (van Logeion, beroepsvereniging voor communicatie). In de leergang wordt de communicatietheorie rechtstreeks gekoppeld aan actuele ontwikkelingen en onderwerpen die spelen in de corporatiebranche.

De leergang heeft mij vooral één ding geleerd: de buitenwereld binnen te halen. Hoe doen we dat en wat is mijn rol hierin als communicatieadviseur?

Judith Tollig, communicatieadviseur bij Stichting Woonpartners

Inhoud leergang

Van der Hilst Communicatie en Nyna Communicatie bieden speciaal voor communicatieadviseurs werkzaam bij woningcorporaties de ‘Leergang Communicatie’ aan. Docenten en communicatiemensen van woningcorporaties, koepelorganisaties en gerelateerde instellingen verzorgen de modules. Tijdens de leergang schrijf je een paper met daarin een verbeterplan voor een complexe uitdaging waar jouw corporatie momenteel mee bezig is. Tijdens de praktijkdag presenteer je dit verbeterplan aan de praktijkcommissie.

De methode

De leergang is een combinatie van hoor- en werkcolleges. We brengen je op een aantrekkelijke en inspirerende kennis en inzicht bij over het lesonderwerp. De gastdocent geeft een hoorcollege waarin hij de leerstof presenteert. Je werkt onder begeleiding van de gastdocent aan leeropdrachten in groepsverband (werkcollege). De gastdocent brengt ook eigen kennis en ervaring in. De mentor is een procesbegeleider die de groep motiveert ervaringen en inzichten uit te wisselen.

Resultaten

Na afloop van de leergang kan een deelnemer:

  • vraagstukken op een gerichte wijze oplossen door het inzetten van verfrissende en nieuwe oplossingsrichtingen;
  • werken vanuit een visie op het vakgebied, passend bij de rol van woningcorporaties;
  • huidige ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie duiden en die communicatief strategisch invullen;
  • zich opstellen als een serieuze en gedegen gesprekspartner voor bestuur en management;
  • door de verbeterde persoonlijke vaardigheden effectiever communicatie adviezen geven.

Wil jij je opgeven voor de leergang in februari 2017?

Vul onderstaand formulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact op met Alies.

Meer te weten komen over de leergang?

Neem contact op met Alies.