Zet jouw antenne aan

Omgevingsbewuste medewerkers zijn cruciaal in deze tijd. Mondige huurders en de dynamiek van social media leiden snel tot extra druk op de organisatie. Door in een vroeg stadium belangrijke signalen uit de omgeving op te vangen en op de juiste manier op te pakken, kun je beter anticiperen. SabelNyna Communicatie geeft een workshop Omgevingsbewustzijn voor medewerkers die dagelijks aan de slag zijn met huurders en samenwerkingspartners. Organiseer nu ook voor jouw corporatie een workshop Omgevingsbewustzijn.

Foto van mensen in een workshop

Antenne

De workshop Omgevingsbewustzijn is gericht op het ontwikkelen van een antenne bij medewerkers voor signalen uit de directe omgeving van de corporatie. Er is veel aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen, de manier waarop we met elkaar en met instanties (zoals een corporatie) omgaan. Welke verwachtingen er zijn en hoe je daar flexibel op kunt anticiperen. Na de workshop zijn medewerkers van het klantcontactcentrum, webcare, huismeesters, buurtconsulenten, management en communicatieprofessionals beter in staat om signalen buiten op te vangen en naar binnen te brengen.

Voorkomen

Zo zijn medewerkers in staat om vroegtijdig te reageren op ontwikkelingen en incidenten die potentieel tot een groter issue kunnen uitgroeien wanneer ze niet de juiste aandacht krijgen. Belangrijk bij het duiden en vermijden van mogelijke reputatieschade. Het voorkomt dat je in een later stadium grote inspanningen moet doen om erger te voorkomen.

Eigen praktijk

In de workshop die wij aanbieden is een interactieve en levendige sessie waarbij medewerkers samen aan de slag gaan aan de hand van aansprekende voorbeelden en dilemma’s, die ze voor een groot deel herkennen uit hun eigen corporatiepraktijk. Er is bovendien volop ruimte voor eigen inbreng en discussie. Het delen van eigen inzichten is een belangrijk onderdeel. De workshop maakt niet alleen de antenne van de deelnemers sterker, maar zorgt er ook voor dat die daarna in ontwikkeling blijft op de werkvloer.

Wil jij het omgevingsbewustzijn binnen jouw organisatie vergroten? Neem dan contact op met Maxime Pieters via telefoonnummer 06 12 75 72 96.