Raak schieten met eerlijke vacatureteksten

Een goed werkgeversverhaal alléén is niet genoeg. Dus trainden we de medewerkers van Pantar in het schrijven van pakkende vacatureteksten.

De wens: vacatureteksten die aansluiten bij het organisatieverhaal
Het Amsterdamse leerwerkbedrijf Pantar ging met Sabel in zee voor het ontwikkelen van een organisatieverhaal en werkgeversverhaal. Omdat deze mooie organisatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt haar verhaal in alles wil uitstralen, vroeg ze om een format voor verhalende vacatureteksten en een training voor de medewerkers die de vacatures schrijven.

Het idee: medewerkers trainen om zelf te schrijven
Laat die medewerkers nou geen vergadertijgers zijn, maar juist doeners. We staken de training daarom praktisch in. Teksten die volgens het format worden geschreven, verleiden om bij Pantar te komen werken, informeren over wat dat inhoudt en dragen bij aan de uitstraling van de organisatie. De deelnemers gingen meteen met het format aan de slag, aan de hand van een eigen voorbeeld uit de praktijk. Ook was er ruimte voor schrijftheorie én voor feedback op ons format.

Tijdens de training schreven en schrapten de deelnemers fanatiek. Dankzij hun praktijkervaring scherpten we het format ter plekke aan tot een handzame en werkbare kapstok waarmee ze voor elke vacature uit de voeten kunnen.

Het resultaat: nieuwe teksten en passende sollicitanten
Meteen de avond na de training stond de eerste, nieuwe vacature op de website, duidelijk geschreven volgens het format en met de input van de bijeenkomst. Een groter compliment kun je als trainer niet krijgen.

Manager communicatie Marieke Postma: ‘In de training leerden we met praktische en toepasbare handvatten om de vacatures aan te passen aan de employer story. Het format helpt daar goed bij, daarmee kun je stap voor stap aan de slag. Mijn collega’s horen van kandidaten dat ze zich verbonden voelen met ons verhaal en met onze organisatie, en dat is natuurlijk waar wij het voor doen!’

Ook behoefte aan doelgroepgerichte vacatureteksten die echt bij je organisatie passen? Bel Vincent.

Heb je een vraag?
Stuur ons nu een bericht!
Colofon Contact